Wunder Audio

wunderlogo160.gif

Tilbage i 1971 bestilte Led Zeppelin’s bassist John Paul Jones (som også ind imellem spillede keyboards) en specialbygget mixerpult til sit personlige studie. Led Zeppelin huserede i den grad hitlisterne i de år, så der blev ikke sparet på hverken designer-ekspertise eller komponenter. 

Mange år senere fik Mike Castoro, ejer af det Texas-baserede high-end audiofirma Wunder Audio, ved et tilfælde fat i 24 moduler fra denne unikke pult, og så snart han hørte dem, besluttede han at bygge en EQ/preamp baseret på teknologien, bare endnu bedre. Som en ægte nørd skulle han så først lige bruge 4 år på at udtænke og afprøve hele 20 modifikationer, før han var klar til at præsentere Wunder Audio PEQ-1.

The Rest is History, som de siger – Wunder Audio er i dag højt respekteret og bruges dagligt af de folk i branchen, som kan vælge præcis det udstyr de vil uden at skele til prisen.

Alle Wunder Audio modeller tager afsæt i klassiske produkter, der er centrale i vores kollektive bevidsthed om hvad god lyd er for noget. The Wunder Boys kigger dernæst på eventuelle svagheder ved produktet, som kan afhjælpes ved hjælp af nyere eller mere kompromisløs teknologi – selvfølgelig under skyldig hensyntagen til produktets karakter (men der er vel ikke mange, der har noget at indvende mod f.eks. lavere støj?)

Det er en langsommelig proces, som f.eks. indebærer at alle trafoer fremstilles fra grunden én for én, og Wunder-produktsortimentet er da også ret langt fra Behringer-størrelse. Men det der er, er til gengæld hårrejsende godt:

 
peq1r485.jpg
PEQ-1 er en klassisk 3-bånds EQ med high- og low shelf og en peak kurve for mellemtonen. Hvert bånd har trinløs gain og omskifter for frekvens (Low: 40, 60, 100, 160 eller 200Hz, Mid: 0.36, 0.7, 1.3, 2.4, 3.6 eller 5.8 kHz, High: 7, 10, 12.5, 15 eller 20 kHz), og så er der altså også lige en fremragende mic preamp med hele 60dB gain. 

PEQ-1 fås i 2 versioner: som 1 Unit rack-kasse (ill.) og som ”plug-in” modul med dimensioner og pin-out konfiguration, der er kompatibel med Neve 1073. PEQ-1 er altså ikke en 1073-klon, den er bare dimensioneret så den passer i en Neve 80 Series pult eller et 1073-rack.

PEQ-1 er først og fremmest egnet til formål, hvor EQ’en skal høres og mærkes, f.eks. trommer/percussion, guitar og bas, men her kan du til gengæld også opnå punch og fylde, du får svært ved at finde andre steder.

   
pafour485.jpg
PAFOUR er 4 stk. PEQ-1 mic preamps, samlet i en 1U rack-kasse.
   
wunderbar485.jpg
Samler du nu nogle PEQ-1 i en ramme sammen med et tilsvarende antal diskrete, klasse A, transformerbalancerede 1046 routingmoduler og tilføjer 100mm P&G fadere samt en udsøgt mastersektion, får du Wunderbar – måske en af planetens mest vellydende mixere. 

Wunderbar kan konfigureres helt efter dit ønske, inkl. sidepaneler i eksklusivt, mellemperuviansk Wunderbaum.

   
cm12485.jpg
– Og nu over til noget helt andet: CM12 er en nytolkning af den berømte AKG C12 rørmikrofon, og hvis originalen lød godt, så lyder denne her helt fantastisk. Samtlige kondensatorer og modstande har lavere tolerancer end originalen, output trafo’en er den samme som var standard i de allerførste C12’ere, hele mikrofonen er wired op med sølvtråd og alle rør er individuelt udmålte.

CM12H er en “historisk” version af CM12, hvor strømforsyningen og omskifteren for de 9 karakteristikker er en nøjagtig kopi af dem, der fulgte med de allerførste C12’ere.

   
cm7485.jpg
Der skal immervæk en hel del selvtillid til at ville forbedre på et produkt som den fantastiske, klassiske Neumann U-47, men ikke desto mindre er det præcis hvad Wunder Audio er ude i med CM7. 

Til den ende anvendes bl.a. den originale outputtrafo, der var standard i de første U-47’ere og som med sine større dimensioner og højere nikkelindhold gør det muligt at sænke low cut frekvensen til 20 Hz i stedet for 40 som var standard på senere modeller.

 

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Vælg valuta her
DKK Dansk krone
EUR Euro